انتخاب رشته ی متوسطه

انتخاب رشته ی متوسطه :

انتخاب رشته ی متوسطه یکی از مهم ترین انتخاب های دانش آموزان در این دوره می باشد که باید به آن توجه کرد تا بهترین انتخاب را داشته باشند .

امروزه نظام آموزشی کشور تحت تغییر و تحولات بسیاری قرار گرفته است ، در گذشته سیستم آموزشی به شکل 5 ، 3 ، 4 بود بدین شکل که 5 سال آموزش دوره ی ابتدایی انجام می گرفت پس از آن فرد وارد دوره ی آموزشی 3 ساله میشد و پس از آن دوره ی 4 ساله ی دبیرستان آغاز می شد و شاید بتوان از حساس ترین دوران زندگی دوره ی متوسطه را نام برد ، پس از یک سال از آموزش متوسطه انتخاب واحد صورت می گرفت و با این انتخاب هر فرد مسیر زندگی خود را انتخاب می کرد.

البته پس از تغییرات نظام آموزشی انتخاب رشته پا بر جا مانده است و در پایه ی نهم یا دوره ی متوسطه ی اول این امر صورت می گیرد . پس از انتخاب رشته ی پایه ی نهم یا انتخاب رشته ی دبیرستان مسیر آینده  فرد مشخص می شود .

پس افراد در این دوران باید مهم ترین انتخاب زندگی خود را انجام دهند و این امر به سادگی صورت نمی گیرد و مستلزم راهنمایی ها و بررسی های به خصوصی از وضعیت تحصیلی ، علایق درسی و علایق شغلی و… می باشد .

شاید در این لحظه این فکر به ذهن شما خطور کند که در دوران دبیرستان علاوه بر تغییر رشته ی تحصیلی این امکان وجوددارد که در هنگام ورود به دانشگاه از گروه درسی دیگری کنکور دهیم و این انتخاب رشته اهمیتی ندارد ، در اینجا باید بگوییم که این طرز فکر کاملا اشتباه است زیرا فردی که در دوران دبیرستان تحت آموزش های دیگری قرار گرفته است و منابع درسی دیگری را مطالعه کرده به سختی می تواند در آزمون کنکور گروه درسی دیگری موفق شود البته امری محال نیست اما مستلزم پشتکار و مطالعه ی بیشتر است  ، به همین جهت است که مهر اول به عنوان بهترین مدرسه در کرج همواره بر انتخاب رشته ی صحیح دانش آموزان تاکید دارد .

اگر در دوران دبیرستان دانش آموز به سمت و جهت درستی هدایت شود در مراحل دیگر تحصیل خود یعنی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز به راحتی می تواند ادامه تحصیل دهد .

قاعدتا تمام انسان ها پس از دوران تحیل خود انتظار درآمدزایی و پیدا کردن شغلی مناسب خواهند بود پس یکی دیگر از پیامدهای انتخاب رشته ی دبیرستان شغل آینده ی افراد است زیرا شغل افراد در گروی انتخاب صحیح رشته ی تحصیلی آنها می باشد.

در جامعه با افراد بسیاری مواجه می شویم که از شغل خود راضی نیستند و این نارضایتی در زندگی شخصی آنها بازتاب خواهد داشت همچنین طبق آمار روانشناسی افرادی که به شغل خود علاقمند نیستند در آن پیشرفت چشمگیری نخواه

ند داشت .

شاید بهتر باشد اینگونه مطرح شود انتخاب رشته دبیرستان یکی از مهم ترین انتخاب های زدگی انسان هاست و تمام زندگی در گروی انتخاب صحیح آن است .

گروه بندی رشته های دبیرستانی به شرح ذیل می باشد :

رشته های نظری خود شامل چند گروه که شامل رشته های ریاضی فیزیک ، تجربی ، انسانی می شود و همانطور که از نام آن مشخص است آموزش های آن بیشتر به صورت نظری و تئوری برگزار می گردد ، در مورد رشته های ریاضی فیزیک و تجربی نیز فعالیت های اندک آزمایشگاهی نیز وجود دارد اما این آزمایش ها در کنار آموزش های تئوری می باشد .

در صورتی که رشته های فنی و کاردانش شکل متفاوت تری دارند  بیشتر به صورت کارهای فنی و آوزش های مربوطه انجام می شود.

در مورد رشته های فنی و کار و دانش نیز باید این نکته را متذکر شویم که باید دقت بیشتری را برای انتخاب رشته داشته باشیم زیرا افراد هنگامی که وارد رشته ی فنی و کار و دانش می شوند باید در آینده به ادامه دادن در این حوزه مشغول شوند در غیر این صورت مجبور به تغییر رشته خواهند بود .

تمام این گفته ها به این منظور است که اهمیت موضوع انتخاب رشته ی دبیرستان را برای شما عزیزان آشکار سازیم قاعدتا باتوجه به اهمیت این موضوع باید فرزندان جامعه را در این تصمیم گیری مهم حمایت نماییم ، خانواده ها مهم ترین نقش را در این انتخاب بزرگ دارند و به نوعی راهنمای اول دانش آموزان خانواده ی ها می باشند اما اگر بخواهیم در این مورد به صورت تخصصی تر تصمیم گیری نمایید و انتخاب صحیح تری داشته باشید باید این کار را به مشاوران خبره و حرفه ای بسپارید .

مشاوران باتوجه به علم و تجربه ی کاری خود می توانند دانش آموزان را به بهترین جهت سوق دهند ، نکته ی اصلی و مهم در انتخاب رشته ی دبیرستان که همواره مشاوران آن را در نظر می گیرند سطح نمرات دانش آموزان و علاقه ی آنها است.

خوشبختانه جامعه ی امروز باتوجه به پیشرفت هایی که داشته است این انتخاب را ساده تر کرده است به نحوی که فرد بدون هیچ استرس و دغدغه ی بیجایی می تواند کار انتخاب رشته را به مشاور خود بسپرد تا بتواند در آینده به درستی بدرخشد و به اهداف خود برسد.

مدرسه ی مهر اول به عنوان بهترین مدرسه در کرج این امکان را برای دانش آموزان فراهم کرده است تا بتوانند به نحو درستی این انتخاب مهم زندگی خود را اتخاذ نمایند ، مهر اول به هر دانش آموز یک مشاور .و پشتیبان اختصاص می دهد که در این راه مهم به درستی قدم بگذارند و پشتیبان دانش آموزان نیز در تمام مراحل تحصیلی دانش آموزان را هدایت می نمایند.

مدرسه ی مهر اول به موضوع انتخاب رشته ی دانش آموزان بیش از سایر مدارس توجه می نماید شاید دلیل موفقیت آن نیز همین موضوع باشد ، مهر اول همواره بر این موضوع پایبند است که دانش آموزان مهم ترین سرمایه ی کشور هستند و آینده سازان جامعه می باشند و همیشه تمام امکانات را برای جهت یابی درست آنها انتخاب می نماید ، مشاوران مدرسه که امر انتخاب رشته به وسیله ی آنها صورت می گیرد نیز به واسطه ی تحصیلات و تجربه ای که دارند همواره بهترین انتخاب را برای دانش آموزان انجام می دهند .

عوامل تاثیر گذار در انتخاب رشته ی دانش آموزان پایه ی نهم :

در این قسمت قصد داریم عوامل تاثیر گذار در انتخاب رشته ی دبیرستان را به ترتیب اولویت معرفی نماییم قبل از معرفی این نکات باید متذکر این موضوع شویم نه تنها در مورد انتخاب رشته ی سال نهم بلکه در تمام مراحل زندگی و تصمیم گیری ها نکته ی قابل اهمیتی وجود دارد و آن هم میزان تلاش افراد است ، در این قسمت فقط عوامل موثر در انتخاب صحیح رشته ذکر شده است اما تمام این عوامل تنها و تنها زمانی درست به نتیجه می رسند و نتیجه ی مطلوبی خواهند داشت که فرد هدف مشخص داشته باشد و برای رسیدن به آن نهایت تلاش خود را ارائه دهد.

  • 35 درصد نتیجه ی آزمون ها و بررسی های مشاوران
  • 35 درصد نتایج عملکرد دانش آموزان در درس های مختلف و نمرات آنها
  • 10 در صد علاقه ی شخصی دانش آموز در این امر اهمیت دارد
  • 10 درصد نظر مشاور دانش آموز
  • 5 درصد نظرات والدین

همانطور که از مطالب فوق حاکی است مهم ترین نکته در انتخاب رشته میزان تلاش افراد است البته که سایر فاکتورها غیر قابل انکار است و هرکدام به خودی خود تاثیر بسزایی در انتخاب درست خواهند داشت اما همانگونه که در قسمت های قبل هم متذکر شدیم میزان تلاش افراد در تمام مراحل زندگی برای رسیدن به هدف بسیار مهم و کلیدی است همچنین میزان تلاش افراد وابستگی شدیدی به میزان علاقه آنها به هدفشان دارد .

عملکرد دانش آموز :

مسلما عملکرد هر انسانی به توانایی ها و ویژی های شخصی او بستگی دارد  اگر شخصی توانایی عملکرد در محیط بیمارستان را نداشته باشد قطعا نمی تواند پزشک خوبی شود یا اگر شخصی توانایی انجام فعالیت های مهندسی را نداشته باشد مغز او در قسمت ریاضیات ضعیف تر عمل کند نمی تواند مهندس موفقی شود ، شخصی که قابلیت صحبت کردن رسمی و دفاع را نداشته باشد نخواهد توانست وکیل حرفه ای شود.

شاید در لحظه ی اول این گفته برای شما منطقی به نظر برسد اما بارها و بارها در روز با افرادی مواجه می شویم که در هر سمتی که مشغول هستند به خوبی فعالیت ندارند و این ناشی از ضعف عملکردی آنها در حوزه ی انتخابی است شاید اگر در دوران انتخاب رشته ی دبیرستان راه درست را انتخاب می کردند با این مشکل مواجه نمی شدند . البته دانش آموز 15 ساله قطعا در این انتخاب بزرگ با مشکل مواجه خواهد شد و نمی تواند به راحتی راه درست را انتخاب نماید به همین جهت است که مهر اول به عنوان بهترین دبیرستان در کرج برای رفع این مشکل مشاوران خبره و کارآزموده ای در اختیار دانش آموزان قرار می دهد تا بتوانند تمام جوانب را به صورت علمی و تخصصی مورد بررسی قرار دهند .

معمولا مشاوران دبیرستان مهر اول رشته های علوم تجربی را برای افرادی پیشنهاد می کنند که قابلیت فعالیت در محیط های آزمایشگاهی و بیمارستانی را داشته باشند .

رشته های ریاضی فیزیک نیز مناسب برای افرادی

است که با محیط های صنعتی مناسب هستند و روحیه ی آنها برای کارهای سنگین و صنعتی مناسب باشد .

در مورد رشته های علوم انسانی ، این رشته برای افرادی مناسب است که قابلیت صحبت در اجتماع و قدرت بیان بالا داشته باشند همچنین مدیریت نیز یکی دیگر از قابلیت هایی است که فرد باید به صورت ذاتی دارای این توانایی ها باشد.

در کنار این رشته های نظری رشته های عملی نیز وجود دارد که به نام کار و دانش و فنی حرفه ای شناخته شده اند افرادی که وارد این رشته ها می شوند تصمیم گیری سخت تر و بزرگ تری پیش رو دارند زیرا این افراد مستقیما با این انتخاب شغل آینده ی خود را انتخاب کردند و در دوران دبیرستان خود با کارهای عملی مربوط به آن رشته آشنایی بیشتری پیدا می کنند. به همین جهت مشاوران ما همواره بیشترین حساسیت را برای انتخاب این رشته دارند زیرا افرادی که وارد رشته های نظری می شوند برای ورود به دانشگاه با طیف وسیعی از رشته های دانشگاهی مقابل خواهند شد و انتخاب راحت تری خواهند داشت اما افرادی که وارد رشته های فنی می شوند قاعدتا این طیف وسیع از انتخاب ها را پیش رو نخواهند داشت.

در قسمت قبل به این موضوع اشاره کردیم که پیش روی دانش آموزان سال نهم سه راه برای انتخاب رشته وجود دارد حال به بررسی این سه راه می پردازیم .

رشته های نظری که مدرسه ی متوسطه مهر اول به عنوان بهترین دبیرستان در کرج به صورت تخصصی برگزار کننده ی کلاس های آن است به سه شاخه ی زیر تقسیم بندی می شود :

  • رشته ی ریاضی فیزیک
  • رشته ی تجربی
  • رشته ی انسانی

مدرسه ی مهر اول همواره حامی دانش آموزان سال نهم دبیرستان در جهت انتخاب رشته ی صحیح می باشد و مشاوران کار آزموده ای که در مهر اول فعالیت دارند تمام جوانب را می سنجند و با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف راه را به دانش آموزان نشان می دهند.

 

 

رشته ریاضی فیزیک در انتخاب رشته ی متوسطه :

همانطور که از نام آن مشخص است بیشترین در هایی که دانش آموزان در این رشته مورد مطالعه قرار می دهند ریاضی و فیزیک است ، دانش آموزی که به سراغ این رشته می رود قطعا هدف رسیدن به یکی از رشته های مندسی را در سر دارد و به همین جهت پای در ورود به این رشته میگذارد .

این رشته ی دبیرستان مختص افرادی است که مغز آنها برای محاسبات عددی دروس ریاضی ، فرمول ها و روش های فیزیک و فرمول های مختف شیمی آمادگی لازم را داشته باشد در حالت کلی باید توانایی مطالعه  یادگیری مطالب درسی مرتبط با دروس فیزیک و ریاضی را داشته باشند .

در مقطع نهم متوسطه خیلی از دانش آموزان قصد انتخاب رشته ی ریاضی و فیزیک را دارند ولی نمرات دروس تخصصی آنها به حد کافی برای انتخاب این رشته نمیرسد و از انتخاب این رشته منصرف می شوند ، مشاوران مهر اول همواره ایده آل ترین سطح نمرات دروس تخصصی را برای افراد در نظر می گیرند معمولا میانگین سه درس نام برده شده را محاسبه می شود و  بهترین حالت میانگین نمرات 18 است البته این حالت ایده آل می باشد اما در حالت کلی مجموع این سه درس در سه پایه ی دوره ی متوسطه ی اول نباید کمتر از 42 باشد .

سه دروس تخصصی برای رشته ی ریاضی ، فیزیک و شیمی به جهت اهمیتی که در این رشته دارند از ضریب بالاتری نسبت به سایر دروس برخوردار است و با ضریب 3 محاسبه می گردد.

رشته ی تجربی در انتخاب رشته ی متوسطه :

در رشته ی تجربی دروس زیست شناسی ، شیمی و ریاضی از اهمیت بالایی برخوردار هستند و دانش آموزی که رشته ی تجربی را انتخاب می نماید باید در این سه درس نمرات قابل قبولی داشته باشد و به این دروس علاقه ی بسیاری نیز داشته باشد زیرا اصول و بنای تمام رشته های دانشگاهی علوم تجربی دروس زیست شناسی ، شیمی و تا حدی ریاضی و فیزیک می باشد پس اگر دانش آموز به این سه درس علاقه ای نداشته باشد و یا از لحاظ ذهنی برای این درس ها آمادگی لازم را نداشته باشد در آینده با مشکل مواجه خواهد شد . آینده ی تحصیلی رشته ی تجربی علوم  پزشکی و پیرا پزشکی می باشد که این رشته های دانشگاهی نیز ارتباط مستقیمی با دروس نام برده دارند.

این اشتباه در بین مردم رایج است که افرادی که ذهن آنها قابلیت حفظیات بیشتری دارد مناسب رشته ی تجربی می باشند اما این تصور کاملا اشتباه است زیرا افراد در رشته ی تجربی با محاسبات اندکی نیز مواجه می شوند که مغز آنها باید قابلیت حل مسائل مختلف را نیز داشته باشد همچنین درس زیست شناسی نیز از جمله دروسی است که نیاز به درک عمیق مفاهیم دارد و صرفا با حفظیات به نتیه مساعد نخواهند رسید.

امروزه افراد بیشتری متقاضی رشته ی تجربی هستن

د به همین روی رقابت شدید تری بین افراد در این رشته به وجود آمده است به همین روی دانش آموزان نیاز به تلاش بیشتری دارند تا به هدف خود برسند .

در مورد نمرات دانش آموزان در این گروه تحصیلی مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته ی علوم تجربی در سه سال دوره ی متوسطه ی اول با در نظر گرفتن ضریب حداقل می بایست 252 باشد .

 

رشته ی علوم انسانی در انتخاب رشته ی متوسطه :

در مورد رشته ی علم انسانی یک تصور عامیانه وجود دارد که افرادی که سطح علمی و نمرات پایین تری دارند به سمت رشته ی انسانی میروند و یا افرادی که قصد فرار از دروس ریاضی را دارند به سمت رشته ی ا

نسانی می روند اما افرادی که این رشته ی تحصیلی را برمیگزینند نیز به همان اندازه ی دانش آموزان سایر دروس نیاز به تلاش دارند .

البته دانش آموزان رشته ی انسانی قاعدتا دروس تخصصی متفاوتی دارند و نسبت به سایر رشته های تحصیلی کمتر با دروس ریاضی سر و کار دارند اما انتخاب رشته ی انسانی برای افرادی که سطح خوبی در علم ریاضی دارد در صورتی که هدف خاصی در ذهن داشته باشند و به دروس تخصصی رشته ی انسانی علاقمند باشند مشکل ساز نخواهد بود .

افرادی که قصد انتخاب رشته ی انسانی را دارند باید از سطح روابط اجتماعی خوب و قدرت بیان قوی برخوردار باشند زیرا بازارکار اکثر رشته های علوم انسانی به نحوی است که در ارتباط مستقیم با انسان های مختلف می باشند. یکی دیگر از نکاتی که باید در نظر داشته باشید حافظه ی قوی و قدرت تمرکز بالا می باشد زیرا اکثر دروس این رشته نیاز به حفظ کردن و به خاطر سپردن مطالب و استفاده در موقعیت های مختلف دارد البته این مورد تنها در دروس دوران دبیرستان صادق نیست بلکه دروسی که در سطوح بالاتر دانشگاهی تدریس می گردد نیز نیاز به حفظ کردن مطالب دارد.

پس به افرادی که قصد برگزیدن رشته ی علوم انسانی را دارند پیشنهاد می کنیم اگر ذهن آنها برای به خاطر سپردن مطالب قوی نیست به هیچ عنوان سراغ این رشته نروند زیرا در غیر این صورت درس خواندن برای آنها به یک کار عذاب آور تبدیل خواهد شد.

شاید با تمام این نکات از انتخاب این رشته منصرف شده باشید اما اجازه دهید نکته ی مثبت آن را نیز بیان کنیم حال با دانستن تمام این سختی ها این مژده را میدهیم که اگر تمام موارد بالا قوت داشته باشید می توانید یکی از برترین های این رشته شوید زیرا در رشته ی علوم انسانی رقابت کمتری بین اعضای شرکت کننده در کنکور وجود دارد.

دانش آموزانی که قصد انتخاب رشته ی علوم انسانی را دارند باید در دروس به خصوصی تمرکز بالاتری داشته باشند از جمله درس ادبیات ، عربی و زبان خارجی که دانش آموز باید به این دو درس کلیدی علاقمند باشد و از

سطح علمی بالایی برخوردار باشند به همین جهت مجموع نمرات دروس تخصصی در سه پایه ی دوره ی متوسطه ی اول بدون ضریب بیشتر از 42 باشد و مجموع دروس تخصصی با ضریب باید بالاتر از 378 باشد .

رشته ی علوم و معارف اسلامی در انتخاب رشته ی متوسطه :

این رشته ی تحصیلی مناسب افرادی است که به دروس م

عارف اسلامی و تفسیر قرآن گرایش بیشتری دارند و به مباحث حوزوی و ادبیات عرب علاقمند می باشند .

این رشته ی تحصیلی نیز همانند رشته ی علوم انسانی نیازمند ذهنی قوی برای حفظ کردن مطالب می باشد ، دانش آموزان پس از مدرک دیپلم خود و برای شرکت در دوره ی کارشناسی می توانند در دانشگاه های علوم و حدیث و حوزه ی علمیه مشغول به تحصیل شوند.

این رشته ی تحصیلی نیز دروس تخصصی مختص به خود دارد که شامل زبان و ادبیات فارسی ، علم اجتماعی و عربی می باشد . مجموع این دروس تخصصی در سال اول متوسطه بدون احتساب ضریب نباید کمتر از 42 باشد و با احتساب ضریب هر درس مجموع این نمرات نباید کمتر از 378 باشد.

پس از صحبت در مورد رشته های نظری سراغ رشته های فنی می رویم .

رشته ی فی و حرفه ای در انتخاب رشته ی متوسطه :

رشته ی فنی و حرفه ای شامل چهار گروه هنر ، مدیریت و خدمات ، کشاورزی و صنعت می باشد . دانش آموزانی که مشغول به تحصیل در رشته ی فنی و حرفه ای هستند به صورت کامل می توانند از طریق کنکور رشته ی ریاضی شرکت نمایند و به تمامی رشته های گروه ریاضی دسترسی خواهند داشت اما این موضوع را فراموش نکنیم که افرادی که از طریق رشته های فنی و حرفه ای وارد کنکور می شود شانس قبولی در دانشگاه های درجه ی یک کشور تا مقطع کارشناسی ارشد را از دست می دهند و البته این موضوع کاملا طبیعی است زیرا افرادی که وارد رشته ی فنی و حرفه ای می شوند بیشتر بعد تجربی را می آموزند و از مباحث نظری تا حدی دور می مانند و از آنجا که کنکورهای کارشناسی و کارشناسی ارشد نظام آموزشی بر اساس مطالب و مباحث نظری برگزار می گردد محصلان ضعف اندکی در کنکور خواهند داشت ، البته این موضوع بر حسب تجربه بیان شده است اما همواره به این اصل تاکید داریم که با تلاش و ممارست قطعا می توانید به دانشگاه های درجه یک کشور راه پیدا کنید .

رشته ی تحصیلی کار و دانش نیز نکات مثبتی دارد که از جمله ی آن می توانیم به ورود سریع و راحت تر به بازار کار اشاره نماییم ، گروه فنی و حرفه ای به جهت قوی بودن در قسمت های تجربی و کارگاهی تسلط و مهارت بیشتری

نسبت به سایر افراد خواهند داشت و همین موضوع باعث جذب راحت آنها در بازار کار خواهد شد.

اگر بخواهیم به صورت ساده تر بیان کنیم اگر دانش آموزان موقعیت مهندسی یا مدیریت را می پسندند باید در رشته ی ریاضی وارد شوند و تمام تمرکز خود را در این رشته قرار دهند اما اگر فرد قصد وارد شدن به بازار کار را داشته باشد رشته ی فنی و حرفه ای مناسب خواهد بود .

در مورد رشته ی فنی و حرفه این تصور عامیان وجد دارد که دانش آموزانی که سطح علمی و نمرات کمتری دارند باید سراغ این رشته ی تحصیلی گردند اما این نکته را فراموش نکنیم که هر شخصی در یک حوزه ی بخصوصی استعداد دارد و اگر راه را به درستی انتخاب کند می تواند با تلاش خود به فردی برجسته و صاحب نام تبدیل گردد.

دروس تخصصی این رشته ی تحصیلی شامل ریاضی ، علوم تجربی و حرفه و فن می باشد و مجموع نمرات این سه درس بدون ضریب در دوره ی اول متوسطه نباید کمتر از 30 باشد و با احتساب ضریب نیز نباید کمتر از 120 باشد .

رشته ی کار و دانش شباهت بسیاری به رشته ی فنی و حرفه ای دارد اما در این شاخه ی تحصیلی دانش آموزان با انتخاب ای دقیق تر و جزئی تری مواجه هستند .نکته ی مثبت این رشته ی تحصیلی این است که برای اخذ مدرک دیپلم می توان از آموزشگاه های مختلف فنی و حرفه ای مراجعه نمود و نیازی به حضور در مدرسه و اخذ این مدرک از طریق مدرسه نمیباشد.

واحد های عملی که دانش آموزان رشته ی کار و دانش می گذرانند بیشتر از سایر رشته ها می باشد علاوه بر این ورو این افراد به بازار کار سریع تر و راحتتر از سایر افراد می باشد زیرا آنها پس از ورود به مراکز فنی و حرفه ای به یک متخصص تبدیل خواهند شد و تمام موارد مورد نیاز برای ورود به بازار کار را به صورت تجربی می آموزند.

برای انتخاب رشته ی کار و دانش مجموعه دروس ریاضی و کار و فناوری بدون ضریب باید بیشتر از 36 باشد و با احتساب ضریب باید بالاتر از 180 باشد.

امید است این مطلب گامی کوچک در جهت روشن سازی انتخاب رشته ی صحیح برای شما عزیزان برداشته باشد. مهر اول همواره برای موفقیت فرزندان ایران زمین تلاش می کند.

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رفتن به نوار ابزار